Direktlänk till inlägg 22 september 2009

Inredningskurs

Av Linda - 22 september 2009 19:51


I helgen var jag i Stockholm för att gå en inredningskurs med Sköna Hem. Jag åkte ner i torsdags för att hinna umgås lite med Rebecka. vi gick på stan en sväng sen åkte vi hem till henne å gick ut med hundarna. På kvällen spelade vi spel med hennes sambo också.

På fredagen träffade jag Boel vid ringen för att ta ett Ki-Balans pass, det var verkligen ingen träning utan jobbigare att sitta i en varm bastu efteråt. Sen gick vi in på H&M för att köpa benvärmare men kom ut med lite mer. Sen åkte vi hem till Boel och David och åt varsin Chilens pirog. Dom gjode sånna till andra Chilenare som ville ha till nationaldagen eftersom det är deras nationalrätt. Dom var väldigt goda. Jag hjälpte dom göra fler den kvällen.


På lördagen och söndagen klev jag upp tidigt och åkte till Booniers kontor, träffade 17 andra tjejer/kvinnor och inredningsarkitekten som lärde oss massor. Vi fick lära oss om färg, textur, ljus och möblering. Det vart endel att tänka om i mitt eget hem och på kvällen funderade jag på vad jag skulle gjort annorlunda i de vardagsrum jag sov i. Vi fick fika, lunch, fika, en pärm med endel av de hon pratade om och penna å block att skriva upp så mycket som möjligt. Sista eftermiddagen skulle vi göra ett rum till en profil och fick tillgång till hela deras föråd av tyg-, tapet-, matt-, möbel-, golv-prover. Vi letade inspiration från högar av inrednings- och möbelkataloger. De va jätte kul men vi hade inte mycket tid på oss. De skulle vara ännu roligre om jag fick göra det på riktigt, utgå från ett tomt rum och planera, göra om allt själv och handla å sätta allt på plats. Nån som vill göra om hemma och ha lite hjälp?? ;)


Det kändes bra att lära mig saker så nu vill jag lära mig mer. De har en fortsättningskurs och en till efter det som skulle va kul att gå. Det finns tyvärr inte så mycke utbildningar i inredning utan bara konstfack, KTH och Backmans som jag ser som omöjligt att komma in på. Särskillt eftersom jag inte har nån slags erfarenhet. Jag skulle vilja praktisera hos någon. 


 
 
Carro

Carro

23 september 2009 23:40

Hallå:) Kul att du besöker mej:) Jaa hon tyckte väl de va de bästa:) hehe, men men hon gilla ju o festa oxå så dom behövde nån bra hörna att hänga på:) Jag addar dej på msn! men du har du fått mejl ang fortsättningkurs? jag tror jag sätter upp mej på den i nov,,..

http://wondergiirl.blogg.se

 
Carro

Carro

26 september 2009 11:24

Okej va konstigt.. nae tråkigt! Jag har ialf anmält mej ti 10-11 okt, men sen finns de ingen avacerad kurs förs maj, dom har bara en per termin så får vänta tills dess.. knäppt men dom hade haft 2 förra året o ingen utav dom blev fulla, finns inte samma intresse då tydligen!

http://wondergiirl.blogg.se

 
Åsa

Åsa

27 september 2009 09:10

Hej jag såg att du hade funderingar över att jobba som inredare. Stoffes kusin Malin är utbildad inredare på en skola i Norge där man blir inredare men inte inredningsarkitekt.
http://www.mhinteriordecoration.se/ är adressen till hennes företag. hon kansake kan vara inspiration eller ställa upp som någon du kan praktisera hos. Hon gör allt från att inreda rum på IKEA världen över till att inreda rum till inredningstidningar, bor i Sundsvall och är trevlig.

http://www.pettsonochfindus.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 5 december 2011 04:24

I torsdags tog jag bilen till Luleå flygplats å åkte hem för att fira 5års förlovningsdag men Nicklas :)  På lördag morgon bilade jag, mamma och syster till Stockholm för lite shopping och julmarknad :) Sen hann jag även träffa två av mina bästa ...

Av Linda - 27 november 2011 19:54

  Mjölkskummare mystofflor/strumpor flenell pyjamasbyxor  pyjamas glöggmuggar tubhalsdukar gärna matchande mössa och vantar presentkort i birsta city   ...

Av Linda - 17 augusti 2011 20:07

De här har hänt  senaste veckorna   jag var i Kiruna   å hälsade på Javier     vi åkte till ishotellet              Helgen efter hälsade pappa å monika på och vi               på skolan har vi målat klart   ...

Av Linda - 5 juli 2011 14:42

I helgen har jag varit i Kiruna. Har aldrig varit så långt upp förut. Träden blev bara kortare å kortare ju längre upp vi kom. Jag skulle vilja åka längst upp i Sverige pch se hur det ser ut där.    Jag åkte upp men Jenny och Emilia, Johanna kom ...

Av Linda - 16 juni 2011 17:39

Jag vet inte vart mina tankar är men inte på de jag gör iaf. I förrgår när jag och jenny skulle iväg och grilla korv med pinnbröd glömde vi kniven hemma som vi skulle tälja grillpinnar med så vi fick gå tillbaka. Vi lämnade väskorna i diket för de va...

Ovido - Quiz & Flashcards